Kuba - Havanna

Havannát, ahol úgy érezhetjük megállt az idő, pezsgő kultúrlális élete, és a los habanerosok, Havanna lakói teszik számunkra érdekessé. Ha ide érkezünk, mindenképp első utunk az Ó Havannába vezessen, melyet más néven Habana Vieja-nak hívnak. Az óvárost az UNESCO a Világörökség részévé választotta, mely óta gyors léptekben folyik ezen városrész renoválása. Havanna más kerületeit is érdemes meglátogatni, többek között a Miramar negyedet, a Centro Habana városrészt, és a Vedado-t is.

Főbb nevezetességek: Forradalom tér, Villanegyed, Akvárium. Malecon, és a világörökség részévé nyilvánított Havanna óvárosi részének „Habana Vieja” – megtekintése: Katedrális tér, Capitolio, Plaza de Armas, Plaza San Francisco de Assisi, Plaza Vieja, Metropolitan Park, La Bodeguita del Medio, és a La Floridita. A külvárosi részbven pedig a Hemingway ház.

Javasolt program: Este Tropicana Show: Látogatás a Tropicana Cabaret-be, a világ egyik leghíresebb mulatójába. A látványos show és revüműsor megtekintése. A kétórás program során, három színpadon, élő nagyzenekar előadásában, több mint 150 táncos és énekes produkcióját tekinthetjük meg, lenyűgöző helyszínen és díszletek között.

Parisian Cabaret a Hotel Nacionalban.

Városnézés régi old's mobil cabriokkal.